afstand

afstand

afstand

bagemaskine - alt om bagemaskinerLav hurtigt og nemt nybagt brød med en bagemaskine.
Klik her for at læse mere om bagemaskiner.

kagerulleMangler du nogle gode tips til bagning så kig i vores artikler omkring bagetips. Klik her for at komme til bagetips

kenwood-bm210Er du på udkig efter et godt tilbud på en bagemaskine ?
Bageguiden.dk viser dig vej til de bedste tilbud.
Gå til tilbud

bagemaskine opskrifterLeder du efter gode og nemme opskrifter til din bagemaskine ?
Tag et kig i vores opskriftsamling med bl.a bagemaskine opskrifter.

Bagning med børn og sikkerhed

 

At bage derhjemme med børnene er en rigtig god måde at få børn involveret i madlavningen.  De fleste børn synes det er sjovt at få lov at hjælpe til i køkkenet.  
Når i tager børnene med i køkkenet hvad enten der er i forbindelse med bagning, eller anden form for madlavning er det en god ide at opsætte nogle regler for hvordan man opfører sig i et køkken. I køkkenet er der flere ting der kan være farlige for børn, hvis der ikke er voksne med til at holde øje. Det er ting som skarpe knive, en varm ovn, dårlig hygiejne osv.
Ved at følge disse sikkerhedstips når du bager med børnene vil chancen for skader være minimal, og i kan i stedet have det sjovt sammen med børnene i køkkenet uden de store bekymringer.

Sikkerhed ved brug af ovn:

Omkring ovnen er det sted det kan gå allermest galt. Lad derfor børnene om alt det ”kolde” arbejde, med at rører, ælte, forme, hælde osv. Og stå selv for alt der har med ovnen at gøre. Når børnene er blevet lidt ældre, kan du langsomt inddrage dem i brugen af ovnen på en sikker måde. Hvor I/du ligger stort fokus på altid at bruge varmehandsker, stille gryder så man ikke kommer til at skubbe til håndtaget og andre elementære køkkenregler.

Sikkerhed ved brug af knive:

Vær omhyggelig når i forklare børn om brugen af knive. Vis dem hvordan man sikkert bruger en kniv uden at skære sig i fingrene, og lær dem at holde god afstand mellem kniv og fingre, og altid sørge for at fjerne skarpe knive når de er blevet brugt.
En god ide kan være at lade dem øve sig med en plastickniv først. Prøv f.eks. at lade barnet øve sig ved at skærer en banan i skiver med en plastic man ikke kan skære sig på.

Hold orden og god hygiejne i køkkenet:

For at holde en god hygiejne i køkkenet når du bager med børnene så vær et godt eksempel selv. Sørg for selv at følge de regler du opsætter for børnene.
Lær børnene at rulle ærmerne op, vaske hænder godt, hvis dit barn er langhåret, så sæt det op omme i nakken.
Lad børnene hjælpe med til at rydde op, og stil ingredienserne af vejen efterhånden som i har brugt dem. På den måde har du nemmere ved at holde fokus på hvad dine børn laver, frem for der pludselig er væltet mel eller kakao udover det hele, som du skal til at have styr på.

Indsend opskrift

Har du lyst til at dele nogle af dine bageopskrifter og bagetips med andere besøgende på siden er du meget velkommen til at sende dem til os. Du kan bruge vores kontaktformular til at sende os en mail med opskriften.

Vores mission

Vores mission med bageguiden.dk er igennem anmeldelser, artikler og opskrifter at give jer brugere nogle redskaber til at træffe de rigtige beslutninger ved køb af udstyr til bagning, og at give mulighed for at finde nogle gode opskrifter, der er opstillet på en nem brugevenlig og overskuelig måde.

Skriv en kommentar

Vi vil opfordre alle vores besøgende til at bidrage med forslag og forbedringe til vores opskrifter. Efter du har prøvet en af opskrifterne, ville det være en stor hjælp for den næste bruger med en kommentar omkring resultatet.

Brug af Cookies

Når du benytter Bageguiden.dk accepterer du vores persondata politik og brug af cookies.