afstand

afstand

afstand

bagemaskine - alt om bagemaskinerLav hurtigt og nemt nybagt brød med en bagemaskine.
Klik her for at læse mere om bagemaskiner.

kagerulleMangler du nogle gode tips til bagning så kig i vores artikler omkring bagetips. Klik her for at komme til bagetips

kenwood-bm210Er du på udkig efter et godt tilbud på en bagemaskine ?
Bageguiden.dk viser dig vej til de bedste tilbud.
Gå til tilbud

bagemaskine opskrifterLeder du efter gode og nemme opskrifter til din bagemaskine ?
Tag et kig i vores opskriftsamling med bl.a bagemaskine opskrifter.

Bagetips til brød

 

Mangler du nogle gode tips i forbindelse med bagning så se med her. I denne artikel vil vi komme med tips til bl.a tørgær, æltning, hævetider og meget mere. Har du selv nogle gode tips til bagning er du meget velkommen til at bruge vores kontakt formular og sende os dine tips, så vil vi inden for kort tid få dem tilføjet, så flest mulige brugere kan få glæde af dine gode tips og ideer til vellykket bagværk.

Gær og temperatur

Frisk gær og hvedemel er bedst, når det har stuetemperatur, før det anvendes. Væsken, som gæren røres ud i, skal være lunken, ca. 37 grader. Kom gæren i den lune blanding af smør og mælk, og lad den ligge ca. 2 min. før der røres. Hvis væsken er for varm, dræbes gærcellerne, og brødet hæver ikke.

Tørgær

En tørgær pose tørgær indeholder ca. 12 gram, og det svarer til 50 g frisk gær. Tørgær skal drysses i melet og blandes godt, før de øvrige ingredienser tilsættes. Når der bruges tørgær skal dejen æltes lidt længere end ved brug af frisk gær.

Mål omhyggeligt

For lidt mel giver en klæbrig dej - og for meget mel et tungt og tørt bagværk. Lad dejen blive i skålen, mens den hæver. Under hævningen opsuger melet væsken, og dejen bliver mindre klistret.

Æltning

Først efter forhævning tages dejen ud af skålen og æltes på køkkenbordet, evt. med resten af melet. Hvis dejen æltes på røremaskine, må den højst æltes i ca. 3 minutter ved højeste hastighed. Og vær opmærksom på at det er nemt at ælte for meget mel i dejen med en røremaskine.

Hævetider

Gærdej bør have god tid til at forhæve og efterhæve, det giver brødet en god konsistens og smag.  God tid til at hæve er også vigtigt, hvis du bager med varmluft. Gærdej, som ikke er færdighævet, bliver skævt, når det bliver bagt med varmluft, fordi den cirkulerende luft få brødet til at hæve skævt.

Pensling af bagværket

Bagværk kan pensles for at give en gylden farve. Der kan pensles med fx sammenpisket æg, mælk eller syrnede mejeriprodukter. Efter pensling kan du ridse bagværket, så der slipper damp ud under bagningen. Når du ridser store brød, forhindrer du, at de revner et forkert sted.

Temperatur på varmluft

Temperaturen skal altid være lavere ved bagning på varmluft end ved bagning på over/undervarme. Når man bager ved varmluft, skal man sænke temperaturen ca. 20%. De mest anvendte temperaturer på varmluft er 160 - 175 grader. Ved brug af vamluft skal der aldrig bages ved 200 grader.

Bagværk i lige rækker

Ved bagning på varmluft er det ikke ligegyldigt, hvordan bagværk er placeret på bagepladen. Hvis boller står tilfældigt, vil de stå i vejen for hinanden. De kommer til at spærre for den varme cirkulerende luft, så nogle af bollerne ikke bliver bagt. Sæt bagværket i lige rækker og placér lange ting, som fx flûtes og sandkage med enden mod ruden.

Kold ovn og eftervarme

Alt, der skal bage i mere end 20 minutter, kan med fordel sættes i kold ovn. Sæt bagværket ind i ovnen. Tænd og bag den tid, der står i opskriften. Sluk ovnen og lad bagværket bage færdigt i yderligere 10 minutter i den slukkede ovn. På den måde spildes der ikke energi til opvarmning af ovnen, og ovnens eftervarme udnyttes meget bedre.

Luft til bagværket!

Det er en god ide at lade brød og andet bagværk køle af på en bagerist, ellers bliver det fugtigt og blødt i bunden. Nogle kager, fx sandkage og muffins, kan med fordel stå lidt i formene, før du tager dem ud på bageristen.

Syrnede mælkeprodukter

Tilsætning af forskellige syrnede mælkeprodukter giver brødet en mere elastisk struktur, en god smag, og brødet tørrer ikke så hurtigt ud. Hvor der i bagværk er anvendt et magert syrnet naturelt mælkeprodukt - fx tykmælk, kan det erstattes af et andet tilsvarende magert mælkeprodukt.

Brug kvark i stedet for vand/smør i mørdejen, så bliver den mere elastisk og knap så sprød og "skør".

.

Indsend opskrift

Har du lyst til at dele nogle af dine bageopskrifter og bagetips med andere besøgende på siden er du meget velkommen til at sende dem til os. Du kan bruge vores kontaktformular til at sende os en mail med opskriften.

Vores mission

Vores mission med bageguiden.dk er igennem anmeldelser, artikler og opskrifter at give jer brugere nogle redskaber til at træffe de rigtige beslutninger ved køb af udstyr til bagning, og at give mulighed for at finde nogle gode opskrifter, der er opstillet på en nem brugevenlig og overskuelig måde.

Skriv en kommentar

Vi vil opfordre alle vores besøgende til at bidrage med forslag og forbedringe til vores opskrifter. Efter du har prøvet en af opskrifterne, ville det være en stor hjælp for den næste bruger med en kommentar omkring resultatet.

Brug af Cookies

Når du benytter Bageguiden.dk accepterer du vores persondata politik og brug af cookies.